"... Zato Srpska Akademija nauka i umetnosti bezrezervno podržava formiranje ovog Fonda koji će obrazovni rad Istraživačke stanice učiniti stabilnijim, kvalitetnijim i obuhvatnijim. SANU iskreno apeluje na pojedince u Srbiji i širom sveta kao i na uspešna preduzeća i, naročito, na velika javna preduzeća i sisteme čiji će razvoj neposredno zavisiti od kvaliteta i kreativnih sposobnosti domaćih naučnih i tehničkih kadrova, da se učlane u Fond i ohrabre i druge da pomognu ovaj perspektivni poduhvat...." (kompletan tekst)

prof. dr Nikola Hajdin, predsednik SANU (2006)


"... Iskreno i od srca pozivam sve ljude i preduzeća dobre volje kojima je stalo do svetlije srpske budućnosti i kojima je Bog dao, da se pridruže ovom Fondu i da pomognu ovaj humani i plemeniti poduhvat! Vaši prilozi značiće korak ka sreći i zadovoljstvu mnoge pametne i vredne dece, a za Srbiju korak bliže razvijenom i stabilnom društvu..." (kompletan tekst)

Gospodin Lavrentije, episkop šabačko-valjevski (2006)


"... Privredna Komora Srbije je među prvima postala član Fonda Petnica. Pozivamo sve naše članove ali i pojedince, preduzeća i ustanove u Srbiji i van nje da se učlane u ovaj jedinstveni Fond i na taj način pomognu širok spektar savremenih programa rada sa mladima i tako doprinesu kontinuiranom obnavljanju domaćeg kreativnog naučnog potencijala i važnog kadrovskog nukleusa srpske privrede... " (kompletan tekst)

dr Slobodan Milosavljević, predsednik Privredne komore Srbije (2006)